Śniadanie
Chleb mieszany pszenno żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT ) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa 40 g
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Pomarańcza 1 szt
Pomidor 50 g
Sałata zielona 10 g
Śniadanie
Bułka pszenno żytnia ( GLU PSZ GLU ZYT) 1 szt 50g
Chleb Graham ( GLU PSZ ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa 40 g
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Pomarańcza 1 szt
Ogórek kiszony 50 g
Sałata zielona 10 g
Drugie Śniadanie
Wafle ryżowe 30 g
Jogurt owocowy 150 ml 1 szt ( MLE)
Obiad
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ )
Sałata zielona 5 g
Filet z indyka pieczony 90 g
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z rzepy białej, z jabłkiem i z olejem 100 g ( SEL)
Bukiet warzyw gotowanych królewskich 100 g
Kompot owocowy 250 ml z/c
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Sałata zielona 5 g
Makaron penne z brokułami i kurczakiem i sosem serowym 300 g (GLU PSZ MLE )
Surówka z rzepy białej, z jabłkiem i z olejem 100 g ( SEL)
Bukiet warzyw gotowanych królewskich 100 g
Kompot owocowy 250 ml z/c
Podwieczorek
Sałatka z ryżu brokułów i jajka 150 g ( JAJ MLE GOR )
Woda mineralna n/g 1 szt 0,5 l
Woda mineralna n/g 1 szt 0,5 l