Śniadanie
Chleb mieszany pszenno – żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo naturalny z ziołami 60g ( MLE)
Szynka sołtysa 40 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Banan 1 szt
Śniadanie
Bułka pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo naturalny z ziołami 60g ( MLE)
Szynka sołtysa 40 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Banan 1 szt
Drugie śniadanie
Kefir 2% 200 g 1 szt ( MLE )
Pieczywo chrupkie kukurydziane ryżowe 30 g
Woda mineralna 1 szt 0,5 l n/g
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE SEL)
Kasza kuskus/ sypko 200 g ( GLU PSZ)
Gulasz wieprzowy dieta 150 g ( GLU PSZ)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g ( SEL)
Brokuł gotowany 100 g
Sałata zielona 5 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ SEL MLE )
Ziemniaki gotowane 200 g
Rolada dr. z cukinią 120 g 1 por. (GLU PSZ)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ MLE)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g ( SEL)
Brokuł gotowany 100 g
Sałata zielona 5 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Podwieczorek
Woda mineralna 1 szt 0,5 l n/g
Słupki papryki kolorowej 100 g
serek kanapkowy mini 30 g 1 szt (MLE )