Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo waniliowy 150 g 1 szt ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Gruszka 1 szt
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Bułka pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40g
Ser żółty 20 (MLE)
Papryka świeża 50 g
Sałata zielona 10 g
Obiad
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ SEL)
Ziemniaki 200 g
Filet z indyka pieczony 90 g
sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ SEL)
Dynia duszona z olejem 100 g ( GLU PSZ )
Sałatka szwedzka 100 g ( GOR )
Kompot owocowy z/c 250 ml
sałata zielona 5 g
Obiad
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ SEL )
Ziemniaki pieczone w ziołach 200 g
Sałata zielona 5 g
Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 120 g ( GLU PSZ JAJ SEZ)
Surówka marchwi z olejem b/c 100 g
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Kompot owocowy
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Słupki z warzyw 100 g