Śniadanie
Chleb mieszany ( GLU PSZ) 50 g
Chleb graham 50 g ( GLU PSZ)
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pierś gotowana 40 g ( GLU PSZ JAJ SOJ MLE SEL GOR)
Twarożek 60 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Jabłko 1 szt
Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt ( MLE)
Pierś gotowana 40 g ( GLU PSZ JAJ SOJ MLE SEL GOR)
Sałata zielona 10 g
kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Jabłko 150 g 1 szt
Drugie Śniadanie
Sok pomarańczowy 0,3 l 1 szt
Jogurt owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
Podpłomyki b/c (GLU PSZ MLE ) 30 g
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL GLU ŻYT )
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g ( SEL)
sos pomidorowy 130 ml ( GLU PSZ )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g ( SEL)
Surówka wykwintna z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
sałata zielona 5 g
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL GLU ŻYT)
Kasza pęczak /sypko 200 g 1 Por ( GLU PSZ )
Karczek pieczony 1 szt 210 g ( GLU PSZ)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g ( JAJ GOR )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g ( SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
sałata zielona 5 g
Sos pieczeniowy 100 ml ( GLU PSZ)
Podwieczorek
Sałatka tęczowa ( bez majonezu ) 160 g ( JAJ MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt