Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 0 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo naturalny 60g ( MLE)
Ser żółty 40g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ)
Śliwka 2 szt.
Śniadanie
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ SEL)
Ziemniaki 200 g
Udko pieczone 1 szt 210 g
Ćwikła z jabłkiem 100 g
Bukiet warzyw gotowanych królewskich 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Serek homo owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
Sok pomarańczowy 0,3 l 1 szt
Obiad
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ SEL)
Ziemniaki 200 g
Udko pieczone 1 szt 210 g
Buraczki podprawiane drobno tarte 100 g ( GLU PSZ)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g (GOR)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Kalafiorowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Ryba smażona 120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g
Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ SEL)
Kompot owocowy 250 ml z/c
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Sałatka grecka 200g (MLE GOR)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt