Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 40 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 30 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g
Ser żółty 40 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Śliwka 2 szt
Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 0 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Ser żółty 60g ( MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Śliwka 2 szt
Drugie Śniadanie
Sok przecierowy 0,3 l 1 szt
Wafle ryżowe 30 g
z
Obiad
zupa z soczewicy i z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Udko pieczone 1 szt 210 g
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100g
Buraczki podprawiane drobno tarte 200 g ( GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Obiad
Zupa z soczewicy i z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Udko pieczone 1 szt 210 g
Ćwikła z jabłkiem 100 g ( MLE SO2)
Kalafior gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Serek homo owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
Sok pomarańczowy 0,3 l 1 szt