Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 40 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 30 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo naturalny z ziołami 60 g ( MLE)
Szynka sołtysa wieprzowa , wędzona parzona 40g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Banan 1 szt
Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 0 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo naturalny z ziołami 60 g ( MLE)
Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona parzona 40g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Banan 1 szt
2 ŚniadanieKefir 2 % 200 g 1 szt. ( MLE)
Pieczywo chrupkie kukurydziano ryżowe 30g
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE SEL )
Kasza Kuskus/sypko 200 g ( GLU PSZ)
Gulasz wieprzowy 150 g ( GLU PSZ )
Brokuł gotowany z olejem 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g ( SEL )
Kompot owocowy 250 ml z/c
Sałata zielona 5 g
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ JAJ MLE SEL )
Ziemniaki gotowane 200 g
Rolada dr. z cukinią 120 g ( GLU PSZ )
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g ( SEL )
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Sałatka jarzynowa z olejem (bez majonezu ) 200 g ( SEL )
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.