Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 40 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 30 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Twarożek 60 g ( MLE)
Pasztet drobiowy z kurnej półki 70 g ( GLU PSZ JAJ SEL )
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Arbuz 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Śniadanie
Bułka Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Ser topiony 50 g ( MLE)
Szynka sołtysa wieprzowa 60 g ( SOJ GLU PSZ JAJ MLE GOR )
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Arbuz 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
2 Śniadanie
Serek homo owocowy 150 ml 1 szt (MLE)
Pieczywo chrupkie kukurydziane ryżowe 30 g
sok przecierowy 0,3 l 1 szt
Obiad
Wielowarzywna z ziemniakami 300 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Pierogi leniwe z cukrem i z cynamonem 300 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE,)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Podwieczorek
Budyń o smaku śmietankowym z/c 150 ml (MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt
Obiad
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU, PSZ, MLE, SEL)
Kasza kuskus/sypko 250 g (GLU PSZ)
Schab z morelą suszoną 120 g (S02)
Surówka z sałaty lodowej i papryki z olejem 100 g
Kalafior gotowany* 100g
Kompot owocowy* z/c 250 ml
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)