23 sierpnia, 2024

Dobry posiłek 22 sierpnia

Dieta Podstawowa

Śniadanie

  • Chleb mieszany pszenno- żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
  • Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
  • Masło 83% tł. 15g (MLE)
  • Pierś gotowana premium - wędlina drobiowa 40 g (SOJ, GLU PSZ, JAJ, SEL, MLE, GOR)
  • Twarożek 60g (MLE)
  • Pomidor 50g
  • Sałata zielona 10 g
  • Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
  • Jabłko 150 g 1 szt

Dieta Mamy- okres laktacji

Śniadanie

  • Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
  • Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
  • Masło 83% tł. 15g (MLE)
  • Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt ( MLE)
  • Pierś gotowana premium - wędlina drobiowa 40 g (SOJ, GLU PSZ, JAJ, SEL, MLE, GOR)
  • Sałata zielona 10 g
  • Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
  • Pomidor 50g
  • Jabłko 150 g 1 szt

2 Śniadanie

  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt
  • Jogurt owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
  • Podpłomyki b/c (GLU PSZ MLE ) 30 g

Dieta Podstawowa

Obiad

  • Barszcz biały z ziemniaki 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Leczo z drobiem 250 g
  • Brokuł gotowany 200 g ( SEL)
  • Surówka wykwintna z olejem 100g
  • Kompot owocowy z/c 250 ml
  • Sałata zielona 5 g

Dieta Mamy- okres laktacji

Obiad

  • Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL GLU ŻYT)
  • Kasza pęczak /sypko 200 g 1 Por ( GLU PSZ )
  • Karczek pieczony 1 szt 120 g ( GLU PSZ)
  • Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g ( JAJ GOR )
  • Brokuł gotowany z olejem 100 g ( SEL)
  • Kompot owocowy z/c 250 ml
  • Sałata zielona 5 g
  • Sos pieczeniowy 100 ml ( GLU PSZ)

Podwieczorek

  • Słupki papryki kolorowej 100 g ( JAJ MLE)
  • Hummus 30 g (SEZ)
  • Woda mineralna n/g 0,5 l 1 sz

 

Nasi Partnerzy i Przyjaciele

Razem tworzymy niezwykłą wspólnotę: Zobacz, kto stoi z nami ramie w ramię

Kontakt

Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
tel. 12 644 01 44, 12 622 94 65
mail kancelaria@zeromski-szpital.pl

REGON 000630161
NIP 678 26 80 028

SOR

12 622 92 60
E-REJESTRACJA
envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram