Śniadanie
Bułka pszenna długa krojona 70 g( GLU PSZ)
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homogenizowany waniliowy 150 g 1 szt ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Banan 1 szt
Drugie Śniadanie
Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, SO2)
Sok przecierowy 0,3 l 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Śniadanie
Bułka pszenni – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homogenizowany waniliowy 150 g 1 szt ( MLE)
Szynka piastowska wp 40 g (SOJ)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Jabłko 1 szt
Drugie śniadanie
Jogurt naturalny 150 g 1 szt ( MLE)
Mieszanka studencka 30 g ( OZI ORZ)
Sok przecierowy 0,3 l 1 szt
Obiad
Ziemniaczana 300 ml ( GLU PSZ MLE SEL )
Kasza jęczmienna /sypko 200 g ( GLU, JĘCZ)
Sałata zielona 5 g
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g ( GLU PSZ JAJ )
Sos koperkowy ( GLU PSZ MLE )
Bukiet jarzyn gotowanych z olejem 200 g ( SEL )
Kompot owocowy z/c 250ml
Podwieczorek
Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem z/c 150 ml\
Woda mineralna n/g 0,5 l
Obiad
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ MLE SEL )
Ziemniaki pieczone w ziołach 200 g
Sałata zielona 5g
Rumsztyk wp z z łop po tyrolsku 100 g ( GLU PSZE JAJ MLE )
Sos koperkowy ( GLU PSZ MLE )
Bukiet jarzyn gotowanych z olejem 100 g ( SEL )
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250ml
Podwieczorek
Pieczywo chrupki kukurydziano ryżowe 30g
Hummus 30 g (SEZ)
Woda mineralna n/g 0,5 l