Śniadanie
Chleb mieszany pszenno – żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek śniadaniowy ziołowy 80 g 1 szt ( MLE)
Szynkowa dębowa 20 g
Sałata zielona 10 g
Ogórek kiszony 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Brzoskwinia 1 szt
Śniadanie
Bułka pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Ser żółty 50 g ( MLE)
Szynkowa dębowa 60 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Brzoskwinia 1 szt
Drugie śniadanie
Jogurt owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
Pieczywo chrupkie kukurydziane - ryżowe 30g
Sok przecierowy 0,3 l 1 szt.
Obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml ( GLU PSZ MLE SEL)
Naleśniki z serem 300 g ( GLU PSZ JAJ MLE )
Jogurt owocowy 100 g 1 szt ( MLE)
Mus z jabłek 100 g dodatkowo
Kompot owocowy z/c 250 ml
Podwieczorek
Sok przecierowy 0,3 l 1 szt
Biszkopty 39 g ( GLU PSZ JAJ MLE GLU JĘCZ )
Obiad
Żurek z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE SEL GLU ŻYT)
Naleśniki z twarogiem i owocami (brzoskwinia) 300 g ( GLU PSZ JAJ MLE )
Kompot owocowy z/c 250 ml
Podwieczorek
Podwieczorek
Sałatka owocowa ze słonecznikiem 200 g (na talerzu)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.