
Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wedz.parzo.z dodat. wody 40 g
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Ogórek świeży 50 g
Rukola 2g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Banan 1 szt

Śniadanie
Bułka graham- pszenna ( GLU PSZ) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wedz.parzo.z dodat. wody 40 g
Twaróg półtłusty 80 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Ogórek kiszony 50 g
Rukola 2g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Banan 1 szt
II śniadanie
Pieczywo chrupkie kukurydziano – ryżowe 30 g
Jogurt naturalny 150g (MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Makaron 200 g ( GLU PSZ)
Szynka wieprzowa pieczona 90 g
Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL )
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g

Solferino 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 120 g ( GLU PSZ , JAJ, SEZ)
Ziemniaki gotowane 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Słupki warzyw 100 g (SEL)
Humus 40 g (SEZ)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.





















