Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno – żytnia 50 g ( GLU PSZ GLU ŻYT )
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pasztet drobiowy z kurnej półki 70 g ( GLU PSZ JAJ SEL)
Twarożek 60 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Mandarynka 1 szt
Pomidor 50 g
Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia 50 g ( GLU PSZ GLU ŻYT )
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Schab Ojca Grzegorza (SOJ, GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) 60 g
Ser topiony 50 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Mandarynka 1 szt
Pomidor 50 g
Drugie śniadanieSok przecierowy 0,3 l 1 szt
Serek homo owocowy 150g 1 szt. ( MLE)
Pieczywo chrupkie kukurydziano ryżowe 30 g
Obiad
Kapuśniak z kiszonej kapusty 400 ml ( GLU PSZ, GOR, SEL )
Ryż na sypko 250 g
Mus z jabłkiem 150 g z/c
Jogurt owocowy 100 g 1 szt (MLE)
Kompot owocowy 250 ml z/c
Obiad
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL )
Filet drobiowy z szpinakiem i fetą 120 g (MLE)
Ziemniaki gotowane 200 g
Surówka z selera i jabłka 100 (MLE, SEL)
Brokuł gotowany 100 g
Sałata zielona 5 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Podwieczorek
Sałatka tęczowa (bez majonezu) 200 g (JAJ, MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt