Śniadanie
Chleb mieszany pszenno- żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb graham 50 g ( GLU PSZ)
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Szynka sołtysowska 40 g
Serek fromage naturalny 40 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE GLU ŻYT, GLU JĘCZ )
Jabłko 1 szt
Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Szynka sołtysowska 40 g
Serek fromage naturalny 80 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE GLU ŻYT, GLU JĘCZ )
Jabłko 1 szt
drugie Śniadanie
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.
Wafle ryżowe 20 gBanan 1 szt
Obiad
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa pieczona 90 g
Sos meksykański 100 ml ( GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka 100 g (MLE, SEL)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Obiad
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Karczek pieczony 120g ( GLU PSZ )
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z selera i jabłka 100 g (MLE, SEL)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Sałatka farmerska 200 g ( JAJ, MLE, SEL)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt