Śniadanie
Bułka pszenna długa krojona ( GLU PSZ) 100 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homogenizowany waniliowy 150 g 1 szt
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Jabłko 1 szt
Śniadanie
Bułka pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homogenizowany waniliowy 150 g 1 szt
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Jabłko 1 szt
drugie śniadanie
Drożdżówka mini 50g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mleko UHT 200 ml 3,5 % 1 szt. (MLE)
Obiad
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ SEL)
Ziemniaki 200 g
Filet z indyka pieczony 90 g
Sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ SEL)
Dynia duszona z marchewką 100 g ( GLU PSZ )
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ SEL)
Ziemniaki pieczone w ziołach 200 g
Filet z indyka pieczony 90 g
Sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ SEL)
Dynia duszona z marchewką 100 g ( GLU PSZ ) 100 g
Surówka z marchewką z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Słupki z warzyw 100 g
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.
Hummus 30 g (SEZ)