Śniadanie
Chleb pszenny pszenno - żytni ( GLU PSZ) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Polędwica premium 40 g (SOJ)
Twarożek 60 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE )
Jabłko 1 szt
Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt ( MLE)
Polędwica premium 40 g (SOJ)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Jabłko 150 g 1 szt
Drugie ŚniadanieWoda mineralna n/g 500 ml 1 szt
Jogurt owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
Podpłomyki b/c (GLU PSZ MLE ) 30 g
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowa i warzywami 350 g (SEL)
Sałata zielona 5 g
Sos pomidorowy 150 ml (GLU PSZ)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Bukiet gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL GLU ŻYT)
Kasza pęczak /sypko 200 g 1 Por ( GLU PSZ )
Karczek pieczony 1 szt 210 g ( GLU PSZ)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Brokuł gotowany 100g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Sos pieczeniowy 100 ml ( GLU PSZ)
Podwieczorek
Sałatka tęczowa ( bez majonezu ) 120 g ( JAJ MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt