Śniadanie
Ciasto drożdżowe ( GLU PSZ, JAJ MLE SO2 ) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE
Dżem 50 g
Serek homo naturalny 60 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Nektarynka 1 szt
Pomidor 60 g
Śniadanie
Ciasto drożdżowe ( GLU PSZ, JAJ MLE SO2 ) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE
Dżem 2 szt 2x25g = 50 g
Serek homo naturalny 60 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Nektarynka 1 szt
Pomidor 50 g
2 śniadanie
Jabłko 1 szt
Mleko UHT 1,5% 250 ml 1 szt
Mieszanka studencka 40 g ( 0ZI ORZ )
Obiad
Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL GLU JĘCZ)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Ryba smażona (Miruna )120 g GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty młodej z olejem 100 g
Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ SEL)
Kompot owocowy 250 ml z/c
Sałata zielona 5 g
Obiad
Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL GLU JĘCZ)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Ryba smażona (Miruna )120 g GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty młodej olejem 100 g
Warzywa po grecku 100 g ( GLU PSZ SEL)
Kompot owocowy 250 ml z/c
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Słupki warzyw 200 g
Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)
Woda mineralna 0,5 l 1 szt