OBIAD
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ SEL )
Kasza jęczmienny na sypko 200 g ( GLU JĘCZ)
Filet z kurczaka pieczony 90 g (GLU PSZ)
Sos ziołowy 100 ml( GLU PSZ SEL)
Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (MLE)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Sałata zielona 5 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
OBIAD
Solferino 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL )
Naleśniki z twarogiem i owocami 300 g 1 porcja ( GLU PSZ JAJ MLE)
Banan 1 szt
Kompot owocowy z/c 250 ml
Podwieczorek
Kisiel o smaku truskawkowym z jabłkiem z/ c 150 ml
Mleko UHT 3,5 % 200 ml 1 szt
KOLACJA
Chleb mieszany Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g ( MLE)
Pasta z ryby gotowanej 60 g ( RYB SEL)
Szynka Piastowska 40 g ( SOJ GLU PSZ JAJ MLE SEL GOR )
Sałata zielona 10 g
Roszponka 2g
Ogórek kiszony 50 g
Herbata czarna z cytryną 250 ml
2 kolacja
Mus mango banan jabłko dynia ananas marchew 100 g 1 szt
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt
KOLACJA
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g ( MLE)
Pasta z ryby gotowanej 60 g ( RYB SEL)
Szynka Piastowska 40 g ( SOJ GLU PSZ JAJ MLE SEL GOR )
Sałata zielona 10 g
Roszponka 2g
Ogórek kiszony 50 g
Herbata czarna z cytryną 250 ml
2 kolacja
Mus mango banan jabłko dynia ananas marchew 100 g 1 szt
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt