Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Bułka pszenna długa krojona 100g ( GLU PSZ)
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pasta z jaj z natką pietruszki 50g (JAJ, MLE)
Twaróg półtłusty 60g (MLE)
Sałatka z pomidorów i koperku 50g zamiana pomidor 50 g i rukola 2 g
Sałata zielona 10 g
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Bułka pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pasta z jaj z koperkiem 60g (JAJ, MLE)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1szt. (MLE)
Pomidor 50g
Sałata zielona 10 g
Rukola 2 g
Obiad
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml ( GLU PSZ MLE SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba smażona (Miruna )120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Marchew gotowana z olejem 100 g
Kompot owocowy 250 ml z/c
Sałata zielona 5 g
Obiad
Krem z dyni z groszkiem ptysiowym 400 ml ( GLU PSZ JAJ MLE SEL )
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Miruna )120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty pekińskiej olejem 100 g
Marchew gotowana z olejem 100 g ( GLU PSZ SEL)
Kompot owocowy 250 ml z/c
Sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Sałatka grecka bez cebuli (MLE GOR)
Woda mineralna n/g 0,5l 1 szt