
Śniadanie
Chleb pszenno – żytni (GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham (GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek waniliowy 150 g ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Banan 1 szt

Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia (GLU PSZ, GLU ŻYT) 500 g
Chleb Graham (GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek waniliowy 150 g (MLE)
Polędwica Piastowska -wp. wędzona (SOJ) 40 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Jabłko 1 szt

Obiad
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL )
Kasza jęczmienna /sypko 200 g (GLU, JĘCZ)
Sałata zielona 5 g
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ )
Sos koperkowy (GLU PSZ, MLE )
Bukiet jarzyn gotowanych z olejem 100 g (SEL)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250ml

Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL )
Ziemniaki pieczone w ziołach 200 g
Sałata zielona 5g
Rumsztyk wp z z łop po tyrolsku 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE )
Sos koperkowy (GLU PSZ, MLE )
Bukiet jarzyn gotowanych z olejem 100 g (SEL )
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 250ml
Podwieczorek
Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem z/c 150 ml
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt





















