Śniadanie
Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ)
Chleb mieszany pszenno – żytni 50 g (GLU PSZ GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g
Ser żółty 60 ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Mandarynka 1 szt
Śniadanie
Bułka Pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 0 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Ser żółty 60 ( MLE)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 40 g
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE GLU ŻYT GLU JĘCZ )
Mandarynka 1 szt
Drugie Śniadanie
Sok przecierowy 0,3 l 1 szt
Wafle ryżowe 50 g
Obiad
Zupa z soczewicy z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Udko pieczone 1 szt 210 g
Buraczki podprawiane drobno tarte 100 g (GLU PSZ)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g (GOR)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Obiad
Zupa z soczewicy z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Udko pieczone 1 szt 210 g
Ćwikła z jabłkiem 100 g
Bukiet warzyw gotowanych królewskich 100 g
Kompot owocowy z/c 250 ml
sałata zielona 5 g
Podwieczorek
Serek homo owocowy 150 g 1 szt ( MLE)
Sok pomarańczowy 0,3 l 1 szt