Śniadanie
Chleb mieszany Pszenno - żytni ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo waniliowy 150 g 1 szt ( MLE)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Banan 1 szt
Śniadanie
Bułka pszenno – żytnia ( GLU PSZ, GLU ŻYT) 50 g
Chleb Graham ( GLU PSZ) 50 g
Masło 83% tł. 15g (MLE)
Serek homo waniliowy 150 g 1 szt ( MLE)
Szynka gotowana premium 40g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Sałata zielona 10 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JECZ)
Jabłko 1 szt
Drugie Śniadanie
Jogurt owocowy 150 g 1 szt. (MLE)
Podpłomyki b/c 30g (GLU PSZ, MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt
Obiad
Barszcz biały z ziemniaki 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g ( SEL)
Sos pomidorowy 150 ml ( GLU PSZ )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g ( SEL)
Surówka wykwintna z olejem 100g
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ MLE, SEL GLU ŻYT)
Kasza pęczak /sypko 200 g 1 Por ( GLU PSZ )
Karczek pieczony 1 szt 120 g ( GLU PSZ)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g ( JAJ GOR )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g ( SEL)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałata zielona 5 g
Sos pieczeniowy 100 ml ( GLU PSZ)
Podwieczorek
Sałatka tęczowa ( bez majonezu ) 160 g ( JAJ MLE)
Woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt