Dobry Posiłek – 29.04.2024

Dieta dzieci 10-14 lat + młodzież

  • Bułka pszenna długa krojona 70 g (GLU PSZ,)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE,)
  • Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z
  • dodat.wody w osł.niejad 40 g
  • Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Jabłko pieczone 1szt. 1 szt
  • Kawa zbożowa z mlekiem z/c
  • 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
  • Rukola 2 g
  • Sok jabłkowy 0,3L
  • 1 szt Biszkopty 30 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU JĘCZ, )
  • Brokułowa z ryżem () 300 ml ( MLE, SEL,)
  • Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą () 300 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Mus z jabłek () z/c 200 g
  • Kompot owocowy* z/c 250 ml
  • Jogurt owocowy 150g 1 szt ( MLE,)
  • Woda Żywiec Zdrój n/g 0,5 l 1 szt
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 40 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
  • Chleb Graham 40 g (GLU PSZ,)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE,)
  • Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,)
  • Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g (MLE,)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Rogal maślany 50g. 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Mleko UHT częściowo odtł. 1,5% tł. 250 ml 1 szt
  • Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
  • Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
  • Jaja i pochodne: JAJ
  • Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
  • Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
  • Seler i pochodne: SEL
  • Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
  • Ryby i pochodne: RYB
  • Skorupiaki i pochodne: SKO
  • Mięczaki i pochodne: MCK
  • Soja i pochodne: SOJ
  • Gorczyca i produkty pochodne: GOR
  • Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
  • Łubin i produkty pochodne: ŁUB
  • Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
  • Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
  • Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
  • Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK

Dieta laktacyjna mamy

  • Bułka pszenna długa krojona 70 g (GLU PSZ,)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE,)
  • Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z
  • dodat.wody w osł.niejad 40 g
  • Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Jabłko pieczone 1szt. 1 szt
  • Kawa zbożowa z mlekiem z/c
  • 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
  • Rukola 2 g
  • Sok jabłkowy 0,3L
  • 1 szt Biszkopty 30 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU JĘCZ, )
  • Brokułowa z ryżem () 300 ml ( MLE, SEL,)
  • Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą () 300 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Mus z jabłek () z/c 200 g
  • Kompot owocowy* z/c 250 ml
  • Jogurt owocowy 150g 1 szt ( MLE,)
  • Woda Żywiec Zdrój n/g 0,5 l 1 szt
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 40 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
  • Chleb Graham 40 g (GLU PSZ,)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE,)
  • Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,)
  • Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g (MLE,)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Rogal maślany 50g. 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Mleko UHT częściowo odtł. 1,5% tł. 250 ml 1 szt
  • Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
  • Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
  • Jaja i pochodne: JAJ
  • Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
  • Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
  • Seler i pochodne: SEL
  • Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
  • Ryby i pochodne: RYB
  • Skorupiaki i pochodne: SKO
  • Mięczaki i pochodne: MCK
  • Soja i pochodne: SOJ
  • Gorczyca i produkty pochodne: GOR
  • Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
  • Łubin i produkty pochodne: ŁUB
  • Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
  • Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
  • Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
  • Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK

Dieta Podstawowa dorosłych

  • Bułka pszenna długa krojona 70 g (GLU PSZ,)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE,)
  • Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z
  • dodat.wody w osł.niejad 40 g
  • Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Jabłko pieczone 1szt. 1 szt
  • Kawa zbożowa z mlekiem z/c
  • 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
  • Rukola 2 g
  • Sok jabłkowy 0,3L
  • 1 szt Biszkopty 30 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU JĘCZ, )
  • Brokułowa z ryżem () 300 ml ( MLE, SEL,)
  • Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą () 300 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Mus z jabłek () z/c 200 g
  • Kompot owocowy* z/c 250 ml
  • Jogurt owocowy 150g 1 szt ( MLE,)
  • Woda Żywiec Zdrój n/g 0,5 l 1 szt
  • Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 40 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
  • Chleb Graham 40 g (GLU PSZ,)
  • Masło 83% tł. 15 g (MLE,)
  • Polędwica premium- wędlina dr. średnio rozd. 40 g (SOJ,)
  • Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g (MLE,)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Rogal maślany 50g. 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
  • Mleko UHT częściowo odtł. 1,5% tł. 250 ml 1 szt

Dieta dzieci 10-14 lat + młodzież

  • Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
  • Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
  • Jaja i pochodne: JAJ
  • Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
  • Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
  • Seler i pochodne: SEL
  • Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
  • Ryby i pochodne: RYB
  • Skorupiaki i pochodne: SKO
  • Mięczaki i pochodne: MCK
  • Soja i pochodne: SOJ
  • Gorczyca i produkty pochodne: GOR
  • Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
  • Łubin i produkty pochodne: ŁUB
  • Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
  • Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
  • Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
  • Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK